joi, 14 mai 2015

Tipuri de saltele pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vrei sa o inlocuiesti pe cea veche



Salteaua este principalul factor care dicteaza calitatea somnului, motiv pentru care atunci cand achizitionezi una trebuie sa ii acorzi o atentie maxima. Din fericire, comertul este plin de saltele, care mai de care mai interesante, care se pot mula chiar si pe cerintele utilizatorilor extrem de pretentiosi.

Iata cateva tipuri de saltele, pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand esti in cautarea unui astfel de produs:
-        Salteaua ortopedica.Este o saltea care ofera foarte multe avantaje, principalul fiind faptul ca protejeaza coloana si implicit, sanatatea corporale. De regula, saltelele ortopedice inglobeaza materiale de buna calitate, au o structura ferma si un pret destul de mic. Din pacate, acest tip de saltea este destinat doar persoanelor cu o greutate relativ scazuta. Daca iti doresti o saltea care sa poata fi folosita de persoane cu greutate mai mare, poti alege o saltea superortopedica, ce poate sustine o greutate de pana la 90 de kg / persoana.
-        Salteaua ergonomica. Este o saltea cu flexibilitate mare, sustinere pentru coloana si eliminarea senzatiei de alunecare. Este fabricata dintr-un numar foarte mare de materiale, in asa fel incat sa poti lua decizia cea mai buna pentru tine. Printre aceste materiale se numara si spuma de latex sau spuma memory.

-        Salteaua medicala. Daca ai probleme cu coloana vertebrala, atunci salteaua medicala este varianta care iti poate oferi un confort maxim in timpul somnului. Este o saltea rezistenta si dura si este realizata dintr-o spuma reciclata cu densitate mare.
-        Salteaua cu latex. Latexul este un material rezistent, anti alergic, care poate sa ofere un confort deosebit. Din acest motiv, salteaua cu latex este destinata persoanelor alergice si celor care doresc sa scape de microbi. Este una dintre saltelele cele mai recomandate de catre medici.
-        Saltea cu arcuri. Este o saltea traditionala, care poate sa fie construita intr-o varietate foarte mare de modele. De regula, arcurile sunt construite din otel si pot avea un numar mai mare sau mai mic de spire. Daca optezi pentru o saltea cu arcuri, este indicat sa alegi una cu arcuri independente, deoarece este mult mai rezistenta.
-        Saltea cu fibre de cocos. Daca vrei o soluite eco, eleganta si confortabila, atunci poti alege o saltea cu fibre de cocos care iti permite mentinerea coloanei intr-o pozitie corecta si indepartarea riscului alergic. Fibrele de cocos sunt hipoalergice, nu acumuleaza praf si acarieni si absorb excesul de umiditate.
-        Saltea din poliuretan. Este o saltea rezistenta, realizata din spuma poliuretanica, care se muleaza perfect dupa forma corpului si poate sa sustina o greutate foarte mare.

Asadar, optiunile sunt nenumarate, insa salteaua perfecta pentru tine este cea care iti asigura un somn perfect si te mentine sanatos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu