luni, 11 mai 2015

Cum intretii o saltea de pat?

Daca vrei sa dormi bine si sa te trezesti odihnit de fiecare data, atunci ai nevoie de o saltea de buna calitate. Chiar daca achizitionezi o saltea buna, cu timpul se poate deteriora daca nu este ingrijita asa cum trebuie. Asadar, ceea ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca salteaua pe care dormi este intretinuta cat mai bine, este protejata si este curatata cu atentie ori de cate ori treci prin curatenie generala.

Pentru a te asigura de toate aceste aspecte, este bine sa respecti urmatoarele indicatii:

-        Intoarce periodic salteaua. Daca vrei sa pastrezi aspectul neted al fibrelor pe care le are salteaua, trebuie sa o intorci cat mai des de pe o parte pe alta. De regula, saltelele contin o eticheta care precizeaza perioada la care trebuie sa fie intoarse. Unele saltele trebuie sa fie intoarse o data la 3 luni, altele o data la jumatate de an si altele o data pe an. Cu cat este mai des insa, cu atat este mai bine. Perioada poate sa difere foarte mult in functie de gradul de uzura si de greutatea persoanelor care dorm pe saltea.
-        Utilizeaza o husa de protectie. Daca vrei sa te bucuri de o saltea de buna calitate pe termen lung, atunci este indicat sa folosesti o husa de protectie destinata saltelelor. Aceasta trebuie sa fie stransa cu o banda elastica sau cu un fermuar. Poti opta pentru huse din bumbac, care sa fie cat mai usor de spalat. Daca vrei o estetica deosebita, atunci asigura-te ca husa de protectie se potriveste cu lenjeria de pat. O husa ofera beneficii foarte mari, deoarece tine acarienii si umiditatea departe de saltea.
-        Aspira salteaua cat mai des. Chiar daca ai sau nu ai mult praf in casa, este bine sa aspiri si sa scurturi cat mai des atat salteaua cat si lenjeria de pat. Aspirand, elimini posibilitatea de dezvoltare a acarienilor si te vei bucura de un pat mult mai comod si mai  placut. In cazul in care ai alergie la praf, este indicat sa aspiri salteaua cel putin o data pe saptamana.
-        Curata salteaua cu un detergent special. Daca murdaresti salteaua incearca sa folosesti un detergent special pentru a o curata. Exista destul de multe solutii special pentru saltele, pe care le poti achizitiona din magazine.
-        Evita socurile asupra saltelei. Daca vrei sa sari in pat, gandeste-te de 2 ori, deoarece un astfel de soc poate sa ii provoace daune serioase, iar cel care are ulterior de suferit esti chiar tu. Asadar, comporta-te cat mai frumos cu salteaua si cu siguranta aceasta iti va oferi un somn linistit si odihnitor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu