miercuri, 6 mai 2015

De ce sa achizitionezi o saltea ortopedica?






Odata la 8-10 ani trebuie sa iti schimbi salteaua, deoarece aceasta isi pierde din proprietati si nu mai este chiar atat de sanatoasa pentru corpul tau. Ce saltea sa cumperi insa, in conditiile in care numarul modelelor de pe piata este unul foarte mare iar cunostintele tale despre saltele sunt destul de mici? Cu siguranta, o saltea ortopedica este varianta optima.
O poti gasi sub mai multe forme si sub mai multe denumiri, cum ar fi saltea superortopedica, saltea pocket, saltea cu spuma memory, insa rezultatul este intotdeauna acelasi: o saltea de buna calitate. Evident, toate aceste forme vin cu beneficiile lor:

-        Saltea ortopedica pe arcuri. Este o saltea cu arcuri care are rolul de a absorbi foarte bine socurile si de a oferi o fermitate foarte mare. Este de preferat ca numarul de arcuri sa fie mai mare. Cu cat acestea sunt mai groase, cu atat salteaua va fi mai ferma si cu cat sunt mai inguste, cu atat salteaua va fi mai moale. Daca optezi pentru o astfel de saltea este recomandat ca o data la 3 luni sa fie intoarsa de pe o parte pe alta si o data la 8 ani sa fie schimbata.
-        Saltea ortopedica pe baza de spuma. Este o saltea care datorita spumei ce intra in componenta reuseste sa se muleze pe corpul tau si sa ii ofere o pozitie foarte buna in timpul somnului. Avantajul major al acestei saltele este faptul ca mentine coloana intr-o pozitie foarte corecta si ca prezinta proprietati anti-bacteriene.
-        Saltea din latex natural. Este o saltea construita din latex si prezinta avantajul unui material antialergic, natural, care ii permite atat corpului cat si saltelei sa respire. Optand pentru o astfel de saltea obtii o circulatie foarte buna a aerului in interiorul saltelei si o relaxare a coloanei.

Unul dintre criteriile pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand achizitionezi o saltea ortopedica este duritatea acesteia. Fermitatea sa trebuie sa fie adaptata in functie de fiecare persoana in parte. O saltea prea dura va fi la fel de nepotrivita ca si o saltea prea moale, asadar, este bine sa intrebi medicul care este duritatea de care ai nevoie pentru salteaua pe care urmeaza sa o cumperi.
Dat fiind faptul ca o treime din viata ta este petrecuta in somn, este extrem de important sa alegi o saltea care sa iti poata oferi o multime de avantaje.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu