sâmbătă, 9 mai 2015

Cum alegi cea mai buna saltea de pat?

Este evident faptul ca salteaua de pat este extrem de importanta pentru tine. Pana la urma, o treime din viata ti-o petreci pe ea si este esential sa iti ofere un somn cat mai linistit si odihnitor. Atunci cand achizitionezi salteaua de pat, trebuie sa uiti de ideea de economie si sa alegi o saltea care sa indeplineasca strict criterii de calitate.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi salteaua?

-        De modul in care a fost realizata. In magazinele care comercializeaza saltele vei gasi intotdeauna un prototip de saltea sectionata, care sa iti arate cu exactitate ce este in interiorul sau. Vei descoperi arcurile si straturile din care este facuta salteaua, care influenteaza foarte mult gradul de confort pe care il vei resimti atunci cand dormi pe ea. Daca vrei o saltea de foarte buna calitate, atunci trebuie sa optezi pentru arcuri impachetate separat, din otel-carbon, spuma poliuretanica intre ele si un exterior imbracat in materiale de buna calitate, care sa faciliteze circulatia aerului.
-        De fermitatea saltelei. Daca vrei o pozitie cat mai confortabila atunci cand stai intins atunci trebuie sa tii cont de gradul de fermitate pe care il prezinta salteaua. Este important sa treci pe la medic, inainte de a face o astfel de achizitie, pentru a-ti oferi cateva informatii despre cea ce ai nevoie.
-        De cat de moale este salteaua. O saltea moale iti poate oferi un somn confortabil si relaxant. Chiar daca saltelele rigide par mai sanatoase, este esential sa te bucuri de un somn confortabil. O saltea ideala trebuie sa fie moale atunci cand stai pe pat si sa isi revina la forma initiala atunci cand te ridici de pe pat. Daca achizitionezi salteaua dintr-un magazin fizic, nu iti fie rusine sa o incerci inainte de a o achizitiona.
-        De tipul de saltea. In comert vei gasi o multime de variante de saltele. Poti opta pentru saltele pentru anotimpul cald, saltele pentru anotimpul rece, saltele mixte, saltele din fulgi, burete, bumbac sau spuma, saltele cu apa sau diverse combinatii intre ele. Este esential sa alegi varianta care iti este cea mai confortabila, nu varianta care suna cel mai bine sau care este cea mai ieftina.
-        Tine cont de marimea patului. Nu pleca la cumparaturi fara sa stii care este marimea patului pentru care achizitionezi salteaua. Cu siguranta nu iti doresti o saltea prea mare si nici una care sa lase spatii mari pana la rama patului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu