sâmbătă, 6 decembrie 2014

Lenjeria de pat - intre design si beneficii

In magazine putem gasi mai multe tipuri, culori si dimensiuni de lenjerii de pat pentru toate gusturile si toate dimensiunile de saltele. Astfel, atunci cand vreti sa alegeti o lenjerie de pat, fara sa va grabiti si sa va lasati „ametiti” de toata aceasta varietate de produse, trebuie sa luati in considerare cateva criterii dupa care sa cumparati o lenjerie:

1. Materialul din care este produsa lenjeria de pat. Matase, bumbac sau poliester sunt exemple de materiale din care sunt confectionate lenjeriile de pat, iar calitatea acestora ne poate influenta somnul. Daca poliesterul este mai placut la atingere si deseori ne incanta, trebuie sa stim ca cele mai indicate materiale pentru lenjeria de pat sunt matasea si bumbacul. Acesta din urma se sifoneaza mai greu, se calca mai usor, rezista mai mult in timp si are un pret mai redus comparativ cu alte materiale.

2. Tipul de ceaceaf. Multitudinea de saltele aparute in ultimii ani pe piata, i-a facut pe producatorii de lenjerie de pat sa-si diversifice portofoliul de produse. Astfel, puteti alege un cearceaf cu elastic care se aseaza mai bine pe saltea si care nu aluneca la fel de usor ca un cearceaf clasic. De asemenea, trebuie sa tineti cont si de dimensiunea saltelei. Cearceaful trebuie sa fie cu 15-30 de centrimetri mai mare decat latimea patului pentru ca acesta sa fie imbracat complet



3. Culoarea lenjeriei. Atunci cand alegem o lenjerie trebuie sa tinem cont si de culoare. Lenjeriile in nuante deschise se murdaresc mult mai repede, in timp ce cele in nuante deschise se decoloreaza dupa spalari repetate in general mai repede, asa ca este de preferat sa alegem o culoare care sa impace cele doua aspecte.

4. Pretul. Acesta este de cativa ani un criteriu important in alegerea lenjeriilor de pat. Pe piata, exista seturi de lenjerii de pat ale caror preturi variaza intre 40-50 de lei si 400 de lei, in functie de material, de brand si de numarul de piese. Cu toate acestea, in magazinele online specializate puteti gasi preturi mult mai mici decat in magazinele obisnuite.

Dincolo de pret si de cum se potriveste lenjeria patului cu celelalte elemente de design din dormitor, sa nu uitam ca pana la urma lenjeria are o utilitate practica, aceea de a ne face sa ne simtim confortabil in timpul noptii, deci a ne odihni mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu