joi, 17 decembrie 2015

4 Metode de ingrijire a saltelelor pe care sa le iei in considerare

          

          Iti petreci o treime din toata viata ta dormind, asa ca ar trebui sa iti ingrijesti salteaua in mod corespunzator pentru a primi un somn odihnitor si linistit. Avem tendinta de a da mai multa atentie altor lucruri din casa, cum ar fi televizorul si computerul, si uitam sa ingrijim mobilierul de care avem atata nevoie dupa o zi lunga, cand ne retragem in noapte.

          Tu nu trebuie sa fii un expert de mobilier pentru a-ti putea curata salteaua in mod eficient, mentinand-o proaspata cat mai mult timp. Curatarea unei saltele este mult mai simpla decat curatarea unui frigider sau al altui aparat electrocasnic. Pentru a sti cum sa faci acest lucru, iata 4 sfaturi:

1. Foloseste un agent de curatare a tapiteriei pentru a indeparta murdaria de pe saltea. O astfel de solutie poate elimina aproape orice tip de pata de pe saltele. In cazul in care salteaua nu a fost curatata de o lunga perioada de timp, ar fi o idee buna sa iti rezervi o zi intreaga pentru a duce la capat aceasta sarcina. Sansele ca petele sa fie intarite acolo sunt destul de mari si nu va fi usor sa le indepartezi.

2. Intoarce-ti salteaua din cand in cand. Roteste-ti salteaua cand simti o usoara senzatie de scufundare ori de care ori te culci. Poti preveni deformarea saltelei schimband frecvent zona saltelei in care dormi. Rotirea saltelei ajuta, de asemenea, la impiedicarea acumularii de sudoare sau de praf in zonele in care dormi cel mai mult.

3. Ia o protectie pentru saltea, pentru a preveni dezvoltarea de acarieni in salteaua ta. Aceasta ofera, de asemenea, confort si caldura, in timp ce previne uzura saltelei. Alege o panza pentru saltele care nu este doar confortabila, dar este, de asemenea, durabila. Aceasta ar trebui sa fie usor de indepartat, spalat si inlocuit.


4. Foloseste un aspirator pe saltea. Fa-ti un obicei din a curata salteaua aspirand-o bine, pentru a inlatura praful si murdaria. Astfel, salteaua ramane proaspata mai mult timp, iar acarienii nu au timp sa se dezvolte. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu